Je weet niet wat je niet weet

Zolang je je in je eigen kringetje beweegt, dezelfde mensen ziet en dezelfde kranten leest, dezelfde programma’s kijkt, dezelfde routines hebt, etc… Zul je niet veranderen en kan het schuren.

Twee jaar na de scheiding van mijn ouders was ik helemaal op en belandde in een burn-out. Ik kwam bij een Shiatzu-therapeut terecht. Helaas leeft ze niet meer, maar wat heb ik ontzettend veel van haar geleerd.
Na het overlijden van de broers van mijn partner raakte ik – na een tijd van klaarstaan voor de ander en standje overleven – weer in een soort van burn-out en zocht ik weer hulp.

Ik heb destijds van iemand een wijze les gekregen om altijd te zoeken naar mensen die je kunnen helpen op je pad. Soms vanuit noodzaak, soms gewoon omdat wilt je wilt groeien. Als er iets is op mijn pad, ga ik om me heen kijken.

Zo hebben we voor Imre fysio, een craniosacraaltherapeut en een homeopaat ingeschakeld in de periode dat hij heel veel huilde als baby. Zelf heb ik na Shiatzu een compleet traject gevolgd bij een coach om erachter te komen wat ik wilde met mijn eigen coachopleiding. Daarna ging ik me verdiepen in meditatie, mindset, yoga en ook bijvoorbeeld healing. Dit doe ik nog.

Ons hele gezin komt bij de magnetiseur: Jeroen voor rouwverwerking, ik om te sparren en op koers te blijven en de kinderen zo nu en dan als ze uit balans zijn. Super fijn! Wat ik wil zeggen: je weet niet wat je niet weet tot je er mee in aanraking komt. Tot iemand anders je inzichten geeft.

Is er ergens een pijn? Ga er mee aan de slag. Bespreek het met de mensen om je heen, je zult versteld staan hoeveel mensen ergens hulp voor inschakelen en hoeveel wegen er naar Rome leiden. Het brengt je alleen maar verdieping en innerlijke rust.

Wij hebben als gezin ervaren dat het leven veel te kort kan zijn. Hierdoor is de noodzaak, de behoefte om ons leukste leven te leiden enorm groot geworden. Op alle vlakken (persoonlijk en bedrijfsmatig) laat ik me steunen door experts om me heen. Dit wil ik mijn leven lang blijven doen. Kijk niet naar WAT je nodig hebt, maar naar WIE je nodig hebt!