Je dromen realiseren. Hoe doe je dat?

Al een aantal jaren droom ik ervan om een eigen retreat te geven. Met yoga, intenties plaatsen, aan de slag gaan met wie je wilt zijn en meer. Dit verlangen deelde ik laatst in een post op Instagram. Ik zei: “Wanneer weet ik nog niet, maar die retreat komt er.”

Precies een dag later zag ik via social media een berichtje voorbij komen van Daniëlle. Zij is eigenares van een prachtige boerderij waar regelmatig retreats en andere events worden gehouden.In het bericht stond dat er nog maar één weekend vrij was om een retreat te kunnen geven.

Toen dacht ik: dit moet ik doen!

Dus ik stuurde Daniëlle een berichtje met daarin “Ik vind het doodeng, maar ik geloof dat dit mijn weekend is.”
En zo ben ik langsgegaan om te kijken of het iets is. Eenmaal daar wist ik direct: dit wordt hartstikke leuk. Er borrelden meteen allemaal ideeën op, waardoor belemmerende overtuigingen zoals ‘Hoe moet ik zo’n weekend precies gaan invullen dan?’ al wegvielen.

Waarom ik je dit vertel? 
Als je naar je dromen en verlangens kijkt, probeer dan niet naar je angst te kijken. Zie juist tekens en neem vervolgens een stapje richting die droom.

Blijf niet hangen in gedachten als ‘Kan ik dit wel?’ of ‘Wat zal een ander ervan vinden?’, want dan kom je er nooit. Als je iets wilt, zet dan een klein stapje (bijvoorbeeld contact opnemen of een afspraak maken). Vanaf dat moment gaan er al dingen schuiven, echt!