De magische kracht van plannen
Affirmaties-hoe-implementeer-je-ze

Je zou wel eens wat minder willen werken. Wat meer rust in je leven willen creëren. Wat vaker nee willen zeggen tegen die ander. Die droom nu eindelijk echt waarmaken.

Marinus Knooppe is acteur van ‘De creatiespiraal’. Een aanrader om te lezen. Hij schrijft o.a. het volgende:

‘Over iets fantaseren, praten en denken speelt zich af in de wereld van woord en beeld. Er is nog niks concreets gebeurd. Er is een techniek nodig die ons brengt van droom naar werkelijkheid. Van de wereld van wat zou kunnen zijn naar de wereld van wat is.

In de westerse wereld is hiervoor een bijzondere creatietechniek ontwikkelt. Hij wordt volop gebruikt maar meestal zonder dat wij ons bewust zijn van de magische kracht. Deze tehcniek heet plannen. Plannen speelt zich af precies op de grens tussen fantasie en realiteit’

Ik gebruik mijn agenda voor mijn verplichtingen en mijn eigen planner om te zorgen dat mijn week eruit ziet zoals ik graag wil. Met mijn eigen weekplanner kun je heel eenvoudig met je tijd aan de slag. Het rijtje focuswoorden is eigenlijk het eerste wat je gaat invullen: wat wil JIJ van je week? Ook is er ruimte voor je doelen, je affirmaties en dankbaarheid. Dit zijn echt routines die mij heel erg hebben geholpen bij het nemen van regie en het toepassen van positiviteit in mijn week. En nu nog! Het afscheurbare boodschappenlijstje is dan een extra handige tool, waardoor je nooit meer losse blaadjes nodig hebt.

Wij gebruiken onze planners/agenda’s verkeerd. Wij gebruiken ze voor onze verplichtingen, maar niet voor onze wensen, verlangens of dromen. Wil je meer rust? Plan je rust. Wil je een andere baan? Plan die eerste stap die je kunt zetten op weg hier naar toe (bijvoorbeeld een praatje met iemand over de te nemen stappen). Wil je meer tijd doorbrengen met bepaalde mensen? Plan die tijd!