4x het belang plannen en preppen
5-redenen-waarom-food-prepping-een-goed-idee-is

Je hoort mensen veel over preppen en zelf doe ik ook met deze hype mee.
Ik ben een echte zoetekauw en als ik mijn voeding niet inplan, pak ik het eerste het beste wat voor handen is. En meestal is dit niet de meest gezonde keuze.
Preppen helpt mij enorm om verantwoorde en gezonde keuzes te maken.
Dit kan preppen voor je betekenen:

1. Je maakt bewustere en gezondere keuzes in je voeding

Dit mes snijdt aan twee kanten. Als jij al van tevoren bedenkt wat je gaat eten en dit ook al(deels) gaat klaar maken, helpt dat je bij het maken van verantwoorde keuzes. Je doet hierdoor ook minder impulsaankopen.
Ik zorg ervoor dat ik in het weekend 2 of drie verse soepen maak en die in porties in de vriezer doe. Ook maak ik 2 of drie broden (bananenbrood, pompoenbrood of notenbrood) die ik in plakken snijd en invries. Zo heb ik altijd gemakkelijk en snel een gezonde maaltijd op tafel.

2. Je hebt meer rust in je hoofd

Stel je eens voor dat je je voeding al hebt ingepland. Je hoeft niet meer na te denken over wat je gaat eten. Saai? Voorspelbaar? Misschien! Maar wel rustig! Je hebt voor een aantal dagen of de hele week al bedacht wat je wilt eten en hebt de boodschappen ervoor in huis. Wat een rust als je thuis komt en niet meer naar de winkel hoeft te racen!

3. Je elimineert keuzestress

Je hebt al bedacht wat je wilt eten en hebt je boodschappenlijst hier op aangepast. Dat betekent dat je niet meer in de supermarkt hoeft te dubben over wat er nu weer op het menu moet staan. Je boodschappen zijn al in huis en dat is waar je het mee doet.

4. Je houdt tijd over

Doordat je al veel van je voeding hebt gepland, kun je heel veel boodschappen in een keer doen. Dat scheelt heel veel ritjes naar de supermarkt plus heel veel nadenken over al die lijstjes. En omdat je al heel veel hebt geprept, heb je er lang niet altijd meer werk van!

Tenslotte nog een tip:

Kijk elke avond op je planner (als je die hebt) naar de volgende dag. Dat brengt zoveel helderheid over de dag die komt! Op mijn eigen planner (zie shop) staat ook het kopje voeding. Hoe handig is het als er staat dat je morgen soep en notenbrood eet, dat je dit de avond ervoor nog uit de vriezer plukt en in de koelkast legt? Zo is je voedzame lunch in no-time klaar en je hoofd leeg!